NNRD OFK 2020 donderdag 9 januari (Verslag)

XLT 202001072007

Het is dag zes van het NNRD OFK 2020 en dat betekent de laatste speelronde in de groepsfase. Nog acht ploegen en dan kennen we het volledige deelnemersveld van aankomende zaterdag. De donderdagavond voor de finale is vaak een leuke speelavond waar het bol staat van de spanning. Het was dan ook te hopen dat de ploegen deze spanning van zich af wisten te spelen en dat we leuke en attractieve potjes te zien kregen. Opnieuw waren er veel toeschouwers die hun helden ondersteunde en dat is een dikke pluim waard want zonder publiek zou er minder sfeer aanwezig zijn, dank daarvoor!

In poule H13 vonden we sv Wykels Hallum terug en deze ploeg weet zich de laatste jaren vaak te plaatsen voor de finaledag en dus zou je denken dat het ook dit jaar moet kunnen. Maar naast deze ploeg zaten er nog enkele goed voetballende ploegen in de poule en dus leek het op voorhand een interessante groep te worden waarin van alles mogelijk was. Dit bleek ook het geval te wezen want de strijd om plek één tot en met drie was tot aan de laatste speelronde reuze spannend. Wykels Hallum plaatste zich zoals verwacht met elft punten uit vijf duels als nummer één van de poule en dus was de vraag wie wordt er de nummer twee? Uiteindelijk behaalde fc Flamingo 2 en vv Dronrijp negen punten maar het doelsaldo van Flamingo was een stukje beter en dus gingen de heren van Flamingo door naar de finaledag!

In poule H14 kwamen we de toernooi winnaar van 2015 / halve finalist van het vorige jaar tegen namelijk de thuisploeg SC Franeker. De vraag is dan ook, kunnen zij opnieuw hoge ogen gaan gooien op dit toernooi? Gemakkelijk zou het zeker niet worden want het was ingedeeld in een zware poule met onder andere t Fean 58, Workum zaal en VCR. Tot aan de laatste speelronde bleef het spannend en was er nog van alles mogelijk in deze poule. VCR had voorafgaand aan het laatste duel 9 punten behaald, Franeker 8 , SDS 6 en Workum 5. Er kon dus nog van alles gebeuren maar zowel VCR als Franeker wonnen hun laatste duel en daarmee plaatste beide ploegen zich voor de finaledag van aankomende zaterdag.

Bij de dames werd er deze avond gespeeld in twee poules. Te beginnen in poule D6 waar titelverdedigster Drachtster Boys zich mocht tonen aan het publiek. De verwachting was natuurlijk dat het team door zou gaan richting de finaledag maar ook dit kan extra druk met zich mee brengen. De strijd om plek twee leek te gaan tussen de teams van drs Vijfje 2, Libertas 2 en cvv Blauw wit’34 zaal. Of hadden de outsiders vv Blija en vv GAVC een goede dag en konden zij gaan stunten? Uiteindelijk bleek de titelverdedigster oppermachtig te wezen want met vijftien uit vijf bleven zij ongeslagen in deze poule en dus kan deze ploeg nog steeds de titel verdedigen. De strijd om plek twee bleef tot aan de laatste speelronde het spannendst. De ploeg van Blija had verrassend maar o zo knap al 7 punten behaald en daarmee beheerde het de tweede plek. De op voorhand favorieten voor plek twee, Blauw wit’34 zaal en drs. Vijfje 2 stonden op plek drie en vier met maar een punt achterstand op plek twee. Blija verloor in de laatste ronde van de koploper en hierdoor was het afhankelijk van de nummer drie en vier. Een ieder ging er vanuit dat deze ploegen hun duel zouden winnen maar niets bleek minder waar te wezen. Zowel Blauw wit’34 als drs. Vijfje 2 verloren hun duel en hierdoor was de stunt een feit. Vv Blija wist zich als nummer twee knap te plaatsen voor de finaledag van aankomende zaterdag!!

In poule D7 zagen we ploegen terug die elkaar door en door kennen van het veldvoetbal. Waar men elkaar dus vaak op het veld treft daar gold dat niet voor Libertas 1. Maar in de zaal is het dus anders voetballen dan op het veld en dus kon het afgelopen avond alle kanten op gaan.  Zo bleek ook wel want het team van Libertas 1 was oppermachtig en plaatste zich als nummer één voor de finaledag. De strijd om plek twee leek even spannend te worden maar inderdaad leek want dit werd het uiteindelijk niet. Met twaalf punten uit vijf duels wisten de dames van rkkv. MKV’29 zich als nummer twee te plaatsen voor de finaledag!

Hiermee kwamen de voorrondes ten einde en daarmee weten we gelijk welke ploegen zich geplaatst hebben voor de finaledag. Gezien de teams en de entourage eromheen belooft het een geweldige (sport) dag te worden. Wij nodigen dan ook iedereen uit om langs te komen en te genieten van een geweldige dag. Wij als organisatie hebben er zeker zin in en hopelijk jullie als toeschouwers ook!